Se va întâmpla foarte repede, în cel mult două zile, după ce Guvernul liberal va prelua frâiele Palatului Victoria.

Asta anunță de pe acum Rareș Bogdan, europarlamentar și politician de prim rang în PNL.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Caracal, Rareș Bogdan a fost întrebat ce se va întâmpla cu prefecții și subprefecții din țară, după ce PNL ajunge la putere.

Mai precis, dacă aceștia vor fi schimbați.

“Pot să vă spun ceva, că foarte repede prefecţii.

Deci în secunda în care vom avea Guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cu domnul Vela, cu domnul Ştefan şi ceilalţi, cred, sper din tot sufletul să nu treacă – iar dacă nu o vor face le vom atrage atenţia de la partid – mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrată, pentru că puterea PSD, care astăzi este în cădere continuă din punct de vedere al imaginii publice şi dezastruoase din punct de vedere al imaginii internaţionale, este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului, tuturor deconcentratelor”, a spus Bogdan, citat de portalul www.news.ro.

Citește și:

Pe de altă parte, se vorbește de mult timp de instituțiile publice, mult prea încărcate cu salariați. Rareș Bogdan a ținut să precizeze un aspect.

“Dar vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au fost, pentru că au lucrat în vremea guvernării PSD.

Nu, dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanţă, dacă au ajuns prin concursul trucate, dacă s-au dovedit a fi nişte captivi ai ordinelor primite de la partid şi nu ai slujirii cetăţeanului atunci vor pleca.

Dacă sunt foarte buni şi dacă se dovedesc competenţi în poziţiile pe care le ocupă vă asigur că nimeni nu vrea să îndepărteze competenţa”, a spus politicianul liberal.

Citește și:

Chestiunea cea mai amplă este însă alta. Și anume cea legată de șefii din instituțiile publice. Pentru că, așa cum s-a văzut de-a lungul timpului, cum se schimbă o guvernare, cum zboară șefii ”lor”, ca să fie puși șefii ”noștri.

Rareș Bogdan spune că lucrurile vor sta în felul următor :

“Vă spun ca să fie lucrurile extrem de clare: vom face audit în fiecare instituţie, în fiecare companie a statului, în fiecare minister, în fiecare instituţie din subordine şi vom vedea exact competenţele şi modul în care aceşti oameni au fost promovaţi sau modul în care aceşti oameni au fost angajaţi”, a conchis Rareș Bogdan.