Rares Bogdan a reactionat la scurt timp dupa ce Adrian Nastase a revenit in centrul atentiei cu un mesaj controversat.

“E de noaptea minții! Adrian Năstase continuă să se compare cu Iuliu Maniu, dar se consideră superior. „Eu nu am lucrat, așa cum s-a afirmat despre Maniu, cu serviciile secrete britanice” – zice pe blog, preluând o acuzație pe care bolșevicii o făceau după 1946 la adresa „Sfinxului de la Bădăcin”, pentru a-l discredita. Vrea, cumva, să spună că Maniu a fost un trădător, iar el, condamnat de două ori pentru corupție, un patriot? Voi ce înțelegeți de aici?

Citește și: Dana Chera: "Presa a facut ca societatea sa arate asa! Da."

Ce diferență e între ce afirmă Năstase și ce spunea Șerban Nicolae despre rezistența anticomunistă din munți, cum că ar fi slăbit capacitatea de apărare a țării? Sunt din aceeași categorie, nu? Și arată o mentalitate proprie staliniștilor.

Comunismul trebuie scos din mentalul colectiv al acestui popor, deoarece influențează negativ scara de valori, ne vulnerabilizează, ne nivelează aspirațiile, retează spiritul antreprenorial, dorința de competiție curată.

Una este libertatea de gândire, alta e să alterezi conștiința, spiritul liber, să promovezi criminali sau sisteme totalitare! Dacă Năstase o face subtil, știe să fardeze, Nicolae e mai direct. Dar au aceeași arhitectură”, a scris europarlamentarul PNL pe pagina sa de Facebook.