Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență vorbește despre presiunile tot mai mari care se fac asupra lui, de a demisiona.

Dar în spatele acestor atacuri e cu totul altceva. Se află, potrivit doctorului Raed Arafat, o anume tendință, posibil un plan, legat de viitorul sistemului de urgență din România.

“Eu am zis încă o dată: nu sunt lipit de scaun, nu demisionez, dar oricine are dreptul să mă demită.

În ultima perioadă, atacurile împotriva mea sunt intensificate. Aceste atacuri durează de foarte mult timp.

Sunt atacuri continue cu mesaje prestabilite. Mesajele apar ca fiind postate de anumite persoane, însă sunt coodonate.

Citește și: Informația momentului pentru români! Raed Arafat, despre perioada de vârf a coronavirusului în Romțnia: „În perioada Paștelui...”

Mesaje precum: ‘A îmbătrânit, trebuie să vină tinerii, ‘A făcut ceva bun, a făcut SMURD-ul, dar acum nu mai ştie, trebuie să plece’.

Toate au fost incluse prin mesaje date pe reţelele de socializare şi repetate la anumite televiziuni.

S-au intensificat după ce a apărut faimosul film de la Colectiv. Pe baza filmului s-au intensificat atacurile împotriva instituţiei pentru Situaţiile de Urgenţă şi împotriva mea”, a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii ”Sinteza zilei”, de la Antena 3, potrivit www.dcnews.ro.

Cel care a creat sistemul SMURD în România, după 1990, consideră că în acest moment planurile autorităților ar fi altele. Anume ca sistemul de urgență să fie privatizat.

Arafat consideră că acest lucru ar echivala cu privatizarea Armatei.

“Eu cred că se dorește să-l dea pe doctorul Arafat la o parte, deși e dreptul lor să o facă, dar ei consideră că nu va mai fi nici o persoană care să se opună și vor avea posibilitatea să ducă sistemul de urgență către unul liberalizat.

Adică în 2-3 ani sistemul comercial va acapara sistemul de urgență pentru că va putea avea acces la fondurile publice.

Urgența este un sistem ce ține de siguranța națională. Sistemul trebuie să fie unul integrat național, ce să aibă ca unică prioritate cetățeanul, indiferent dacă e bogat sau sărac, nu ne interesează.

Eu compar privatizarea în sectorul de urgență cu privatizarea unei părți din Ministerul Apărării.

Am zis-o într-o zi la Parlament, când au fost foarte multe presiuni, am fost chemat la Comisie. De ce nu scoateți la licitație și sistemul de apărare al României și Ordinea Publică?”, a Raed Arafat în cadrul aceleiași emisiuni.