Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a publicat pe propria pagină de Facebook o înregistrare în care răspunde la o serie de acuzații care se aduc atât ISU, cât și lui personal.

Deși inițial a spus că nu va face declarații pe tema aceasta, mai ales că suntem în plină campanie electorală, și că va răspunde la acuzații abia după încheierea alegerilor prezidențiale, iată că Arafat a ieșit totuși public și a făcut o serie de clarificări.

El s-a referit, în special, între altele, la mesajele pe care le primește de la diverși oameni, dar și la situația tensionată din societate pe tema Colectiv.

Citește și:

”Primesc mesaje continue şi multe dintre ele cu înjurături, cu insulte şi nu numai eu.

Unul dintre colegii mei, care ieri a participat la conferinţa de presă, când a ajuns la blocul unde stă a găsit o persoană care îl aştepta şi care l-a insultat care nu este din locatarii blocului.

Astfel de situaţii şi astfel de emoţii le înţeleg, până la o limită, dar clar sunt rezultatul unei manipulări care este foarte bine analizată şi foarte bine studiată.

Se doreşte creşterea nivelului emoţional până în data de 30 şi folosirea acestui lucru într-un sens sau altul.

Nu ştiu care este motivul, oricum cineva încearcă să crească la nivelul populaţiei furia şi nemulţumirea şi să o îndrepte împotriva unor instituţii şi împotriva unor persoane”, a spus Raed Arafat, după cum consemnează portalul www.news.ro.

Citește și:

Pe de altă parte, Arafat a ținut să atingă o chestiune extrem de sensibilă, cea în care se cere demisia sa.

”Mai rămâne un lucru de explicat: poziţia mea despre partea cu demisia sau demiterea.
Este dreptul oricărui guvern care vine şi oricărui premier să îmi zică «Nu vreau să mai lucrez cu tine» şi, credeţi-mă, că nu voi sta un minut mai mult.
Eu nu îmi voi înainta demisia, pentru că nu vreau să aud niciodată în viitor că «Tu ai plecat, nu noi te-am dat afară».
Cine vine, poate să decidă să îmi spună să plec şi plec.

Dacă se va decide să se meargă mai departe, poate că se va decide dacă sunt alte soluţii mai bune şi care pot înlocui acest sistem cu alt sistem, aici nu mai am ce să comentez”.

Citește și:

Raed Arafat a avut, în cadrul acestei înregistrări, un ultim mesaj către români :

”Ca ultim mesaj către dumneavoastră: eu vreau să vă spun că îmi pare foarte rău de ce se întâmplă şi îmi cer scuze eu pentru tot ce se întâmplă la acest moment, pe plan naţional cu această temă, dar ce vreau să vă asigur este că împreună şi cu pompieri şi cu colegii de la ambulanţă şi de la toate serviciile de urgenţă care funcţionează acum în ţară toţi vă stăm la dispoziţie.

Toţi suntem în serviciul dumneavoastră şi vă rog ca în continuare să aveţi încredere în aceşti oameni, pentru că în acest moment alţii nu avem.

Încercăm să le ridicăm nivelul, încercăm să îi pregătim, încercăm să ne pregătim din ce în ce mai bine, din păcate acest lucru nu poate fi făcut peste noapte şi este un proces continuu care trebuie să aveţi încredere în el pentru că numai aşa putem să dezvoltăm instituţii care sunt puternice şi care sunt în serviciul dumneavoastră.

Nu le facem pentru noi şi le facem pentru dumneavoastră”, a conchis Arafat.