Raed Arafat, despre apelurile de panică primite la 112 din cauza cutremurului. Cutremurul din această noapte a fost cel mai puternic din România în ultimele 15 luni. Seismul a avut magnitudinea 5,2 și s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri, la ora 3.26, ora României.

Raed Arafat a declarat că au fost două apeluri de panică la 112 din cauza cutremurului:„Două apeluri, unul la Buzău și unul la Ploiești, pentru atacuri de panică. Efecte ale cutremurului în afară de aceste atacuri de panică nu au fost raportate în niciun loc de unde s-a simțit cutremurul”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Citește și: Informația momentului pentru români! Raed Arafat, despre perioada de vârf a coronavirusului în Romțnia: „În perioada Paștelui...”

Secretarul de stat i-a sfătuit pe oameni să descarce aplicația DSU, dar și să se informeze cu privire la cum să procedeze în cazul unui cutremur: „Întotdeauna noi am sfătuit oamenii să descarce aplicația DSU, e o secțiune plină de instrucțiuni și sfaturi în caz de cutremur, același lucru îl găsesc și pe site-ul campaniei nutremurlacutremur.ro și pe site-ul fiipregatit.ro.”

„Cel mai important lucru este controlul de sine, nu panica, să nu coboare în casa scărilor, nu cu liftul, să stea în casă sub o grindă sau să stea sub un obiect care poate să-l protejeze, o masa de exemplu. Să aștepte să treacă cutremurul. Noi avem o caravană operată de IGSU și care în fiecare săptămână se deplasează în zone rurale, urbane. Pe lângă instruirile periodice, caravana atinge aceste aspecte și va fi modernizată, se va suplimenta un centru mobil care va avea inclusiv partea de simulare pe cutremur”, a precizat șeful DSU.