Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a scris pe propria pagină de socializare un text legat de înregistrarea primelor momente ale intervenției pompierilor și ambulanțelor după tragedia de la Colectiv.

”În urma apariției noilor imagini difuzate de Libertatea, am solicitat colegilor de la ISUBIF și IGSU să explice și să răspundă public, în cadrul unei conferințe de presă, acuzațiilor lansate la adresa celor care au intervenit și a conducerilor celor două instituții în ce privește presupusa ascundere a imaginilor respective.

Apreziez că informațiile prezentate de colegii pompieri in cadrul conferintei de presa sunt realiste si corect expuse.

Citește și:

Știu ca se asteapta să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzațiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam sa ascund ce nu aveam.

Avand in vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emotional major care trebuie respectat, dar și faptul că se desfasoara procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru urmatorii 5 ani, consider ca punctul meu de vedere este bine sa fie prezentat dupa aceste evenimente. Eventualele iesiri publice din partea mea in aceste zile nu vor face decat sa aduca un element perturbator al acestor momente.

Citește și:

Vă asigur însă că am răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate și nu voi ezita să le aduc în fața opiniei publice”, a conchis Raed Arafat.