Pornind de la declaratiile lui Kelemen Hunor, Radu Banciu a comentat in stilul sau caracteristic contextul motiunii de cenzura.

„Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că are informații că mai mulți semnatari ai moțiunii de cenzură au plecat din țară. Trebuie discutat foarte serios, dacă trece moțiunea, ce urmează după. Aici aveți dreptate. Se dorește să pice Guvernul, dar nimeni nu știe ce urmează. Asta nu știu dacă trebuia să spuneți, domnule Kelemen Hunor. De ce trebuia să spuneți?!

Bineînțeles că nu știți ce urmează. Dar nu se vede pe fața lui Ludovic Orban?! Iertați-mă, o să se pară că am ceva cu el, nu! Dar nu vedeți când apare că se vede pe fața lui că nu știe ce va fi urma?”, a spus Radu Banciu, miercuri seară, la B1 TV, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”.

Citește și: Opinie dura! Radu Banciu, despre Sorina Pintea: Crima este pe același palier cu corupția

„Haideți să vă spun ceva deschis, cinstit”, a continuat Radu Banciu. „Oamenii din opoziție, care așteaptă să pice Guvernul Dăncilă, știți cum sunt? Ca în fața unui mare eveniment, care știi că îți va marca destinul, dar nu știi dacă în bine sau în rău.

Deci te grăbești să faci o schimbare. De exemplu, vrei să te măriți. E ziua Z. Îl iubești, știi că trebuie să o faci, ai 30 de ani, a venit momentul. Pe de altă parte, și dacă nu merge, te mai ia cineva la 30 de ani umilită (…)? Ai o emoție în tine, un fior, nu neapărat pozitiv. Așa e și aici. Ăștia sigur că vor să scape, ca să iasă în public bine: am dat jos Guvernul. Dar dacă nu se vor apuca de treabă niciodată?!

(…) Ok, e o treabă de făcut. Dar cine o face? Cum o face? În ce direcție? Eu văd pe fața celor din opoziție că nu au nicio soluție. Ei nu știu de unde să se apuce de treabă. Și ei își dau seama că în labirintul ăsta nu vor răzbi. Situația este delicată, este compromisă. De unde să te mai apuci? Le va trece mandatul și nu se vor apuca de treabă”, a mai spus Radu Banciu.