Radu Banciu a venit cu dovezi clare despre un domeniu unde România are porțile deschise, însă guvernanții nu-l susțin și au o părere foarte proastă despre oameni care se pricep extrem de bine la așa ceva.

Radu Banciu, realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, a adus în discuție un subiect extrem de important pentru România, despre care spune că este, în prezent, singurul domeniu care funcționează perfect la noi în țară, dar nu este susținut de Guvern.

Radu Banciu: „Stăm bine la IT…”

„Stăm bine la IT. Dar ați văzut că IT-iștii nu sunt înghițiți de o mare parte a societății. Deși e un atu, cum are Africa de Sud diamantele în minele alea din centrul și nordul țării, așa zic eu că este pentru România acest domeniu. Pentru că România este un pol al IT-ului în Europa, iar oameni care se pricep la așa ceva vin să lucreze în România și vor veni tot mai mulți.

Citește și: Opinie dura! Radu Banciu, despre Sorina Pintea: Crima este pe același palier cu corupția

Este singurul domeniu, în momentul de față, unde România are meșteșugul, are toate porțile deschise. Avem 500.000 de IT-iști. Că s-au luat niște măsuri să nu mai plătească impozite, e foarte bine. Să-i întrebați pe cei din Guvern ce cred despre ei. Îi consideră ultimii oameni.

Nu li se creează acestor oameni, totuși, dincolo de câteva beneficii salariale și de impozitare, culoarul pe care s-ar putea merge. Aceasta este o meserie de viitor și, dacă la altceva nu ne pricepem și nu facem progrese în niciun fel, măcar să ne ținem de asta”, a spus Radu Banciu la B1 TV.

Radu Banciu a continuat: „Sunt foarte mulți străini care vin în România pentru asta. Funcționează telecomunicațiile la noi”, a mai menționat Radu Banciu.