PSD introduce pensia pentru parinti! Vom fi obligati sa le platim pensia pentru intretinere. Uite cum arata LEGEA!

PSD se pregateste sa introduca pensia pentru parinti! 77 de deputati si senatori, marea lor majoritate din PSD, au in plan promulgarea acestui tip de pensie, care va fi suportata de copii si va fi obligatorie.

Proiectul se intituleaza “Legea recunostintei intre generatii” si este ideea unor deputati PSD, care ii obliga pe copii sa isi sustina financiar parintii aflati in greutate. Pe 27 Iunie, proiectul de lege a fost depus in Camera Deputatilor, pe 1 Iulie a fost prezentat in Biroul Parlamentului, iar apoi a fost inaintat la Senat.

Citește și: Horia Moculescu a izbucnit: "Am o pensie nesimtita"

Cei care au initiat proiectul sustin ca in Codul Civil se prevede pensia de intretinere, insa nu exista o prevedere care sa constranga la intretinerea parintilor, informeaza PlayTech.

De retinut este faptul ca aceasta putea fi aprobata numai prin decizie judecătoreasca. Articolul 7 din ideea politicienilor se numeste ”obligatiile copiilor majori de a-si intretine părintii”, iar alineatul al doilea din aceasta introduce indatorarea copiilor apti de munca sa isi intretina ”parintii inapti de munca, aflati in dificultate, necesitand sprijin material”.

„Dacă nu există un contract scris ori testament privind întreținerea părinților inapți de muncă sau care se află în dificultate și necesită sprijin material, problema achitării pensiei de întreținere de către copiii majori se soluționează pe cale amiabilă între părți, apelarea la rezolvare pe judecătorească fiind ultima soluție de urmat”, arata un fragment din lege.