Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați medici nutriționiști de la noi, a propus un nou proiect de slăbit pe care l-a numit ”Mănâncă cu mine”.

Provocarea Mihaelei Bilic. Specialist în nutriție, Dr. Mihaela Bilic a propus la începutulș acestui an o provocare pentru cei care vor să slăbească, să-şi schimbe alimentaţia sau chiar stilul de viaţă. Dacă v-ați aventurat deja în proiectul său vă puteţi alătura ei pe contul său de Instagram unde în fiecare zi veţi descoperi cele mai bune sfaturi care v-ar putea îmbunătăţi viaţa.

Provocarea Mihaelei Bilic. Mănâncă cu mine@Z21

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

„Etapa de slăbit trebuie abordată cu răbdare, nu vă grăbiți si nu asteptați să se termine- organismul are capacitatea de a se adapta rapid, există riscul ca noi să abandonăm înainte să ne atingem obiectivul.”

Un kilogram pierdut pe cântar înseamnă un deficit de 7000 ca

„Un kilogram pierdut pe cântar înseamnă un deficit de 7000 cal, deci ritmul optim de slăbit ar fi de 1kg la 7-10 zile. In plus apar si perioade de platou, în care greutatea nu scade chiar dacă dieta este respectată. Atitudinea corectă ar fi următoarea: indiferent de cifrele pe care cântarul le arată, voi respectați dieta, perseverați mâncând cu 30% mai puțin; rezultatele vor apărea cu certitudine, efortul vă va fi răsplătit- trebuie doar să-i dați organismului răgazul de a se adapta, de a se conforma- și nimeni nu știe să ne spună cât durează asta.
Fiți cinstiți cu voi și încadrați-vă în “bugetul” redus, din păcate nu va apărea în viitor nicio mărire salarială, deci obișnuiți-vă cu ideea că dacă vreți să fiți slabi, e obligatoriu să fiți săraci… caloric.”

„Meniu de weekend cu preparate de răsfăț:

-rulouri de prosciutto cu telemea și prune uscate- combinație delicioasă de dulce cu sărat, merită încercat.
atenție, porție de 2 persoane.
-supă cremă de mazăre cu mentă și brânză halloumi la grătar
-păstrăv la tigaie cu ciuperci
Făinoasele au fost restricționate, de grăsimi ne ocupăm în etapa următoare”, a notat Mihaela Bilic pe Instagram unde puteţi vedea ce a propus pentru ziua 21.