Protest cu măști de gaz la Ministerul Mediului. Reprezentanții Comunității Declic merg miercuri, 4 martie, de la ora 13.00, la Ministerul Mediului, să ceară ministrului Costel Alexe măsuri urgente pentru oprirea poluării din marile orașe.

În semn de protest, membrii Declic vor purta măști de gaz și vor avea pancarte în formă de nori, cu mesaje adresate autorităților.

După evenimentul din fața ministerului, reprezentanții Declic vor avea o discuție cu ministrul Mediului, Costel Alexe, căruia îi vor înmâna cele peste 14 000 de semnături ale petiției ”Aer pentru viață”. Una dintre măsurile pe care le solicită prin această campanie este modernizarea Sistemului Național de Monitorizare a Calității Aerului și raportări în timp real către Agenția Europeană de Mediu.

Am ales să purtăm pe față măști de gaz, ca cele de război, pentru a trage un semnal de alarmă

Citește și: Badea, reacție la protestul din Piața Victoriei: „Nu au aflat că a căzut PSD, că e Dragnea la puşcărie?”

”Am ales să purtăm pe față măști de gaz, ca cele de război, pentru a trage un semnal de alarmă asupra calității aerului pe care îl respirăm. Așa nu se mai poate, vrem să știm sursa poluării masive din marile orașe. Iar asta nu va fi posibil decât printr-o monitorizare eficientă a calității aerului. Chiar ieri limitele poluării au depășit 900% în București și nimeni nu știe cauza. A venit momentul ca autoritățile să își asume responsabilitatea, nu să o paseze, pentru că în joc e viața noastră!”,a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.