Până de curând am avut în România un prim-ministru care călca din strachină în strachină cu gugumăniile pe care le vorbea, de la stâlcirea gramaticii și până la confuzii jenante de țări sau de orașe.

Dar toate acelea par să fie eclipsate în momentul actual de zicerea unei deputate din Republica Moldova, la deschiderea unui festival de tradiții din orașul Soroca.

Presa de dincolo de Prut vuiește de apocalipsa exprimării acestei doamne, despre care aflăm că aparține, din punct de vedere politic, de Partidul Socialiștilor.

După cum consemnează ziarul electronic www.unimedia.info, doamna respectivă, pe numele ei Alia Pilipețcaia, și-a ținut discursul – cum altfel?! – în limba rusă.

Citește și: CNN: Starea Natiunii - discursul anual al presedintelui Statelor Unite

După care, vrând probabil să se dea bine și pe lângă românii care o ascultau – că totuși vorbim de un festival al datinilor strămoșești, adică ale românilor din Basarabia – deputata socialistă ce și-a zis, hai să rostesc ultimele două cuvinte în Limba Română.

Dar așa le-a rostit, de-a făcut praf și pulbere și limba, și datinile. Proabil că și Dumnezeu din Ceruri s-o fi închinat la auzul unei asemenea prostii, demnă de cartea recordurilor prostiilor universale.

Auziți ce-a putut să ureze madam deputată oamenilor : ”Fericiun Crăcit!”.