Reclama agresivă pentru produsele care înlocuiesc laptele matern ar putea fi interzisă conform unui proiect de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Încălcarea noilor reglementări va atrage amenzi semnificative de până la 100.000 de lei.

Adriana Turea – Noua propunere de act normativ va interzicere reclama agresivă la produsele care înlocuiesc laptele matern, de exemplu la laptele praf. Inițiatorii proiectului și-au propus să susțină creșterea ratei alăptării, îmbunătățirea nutriției copilului și scăderea riscului de apariție a obezității. Specialiștii din domeniu atrag atenția că toate cercetările au scos în evidență faptul ca laptele matern are o compoziție unică.

Citește și: Ministerul Sănătății a făcut anunțul! Informare despre persoanele aflate în izolare la domiciliu. Uite ce trebuie să facă

Mariana Oțelea, doctor: Laptele matern este cel mai adaptat aliment pentru dezvoltarea bebelușului. Nu există un alt aliment care să fie tolerat de tubul digestiv al bebelușului care să aducă necesarul de nutrienţi pentru dezvoltarea lui armonioasă. Nu există un alt aliment mai bun decât laptele matern.

Prin noul act normativ, operatorii din sectorul alimentar nu au voie să contacteze gravidele și familiile acestora. De asemenea, este interzisă și folosirea sistemului de sănătate cu ocazia unor întruniri sau manifestări științifice medicale în scopul plasării de produse care înlocuiesc laptele matern, reclame sau realizarea oricărui tip de promovare a acestor produse, cu excepția transmiterii de informații cu conținut medical.