Programul national de infarct! Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a vorbit despre un succes al medicinii romanesti.

„Astăzi, există program național de infarct, care a fost înființat în urmă cu zece ani. Este un succes al medicinii românești! Funcționează bine, aș fi putut spune chiar foarte bine, dar, ca să las loc unei evoluții, spun bine. Cum se întâmplă? Bolnavul are infarct, este dus cu ambulanța în spitalul care are facilități de rezolvare, care e de serviciu în ziua respectivă, existând un sistem rotațional. Luni e un spital, marți e altul etc. Acest mecanism funcționează și reprezintă un succes”, a spus Horațiu Moldovan la interviurile DCMedical și DCNews.

Spitalele au ajuns să aibă o problemă în a gestiona numărul mare de pacienți cu infarct

Citește și: Ministerul Sănătății a făcut anunțul! Informare despre persoanele aflate în izolare la domiciliu. Uite ce trebuie să facă

„Lucrurile au evoluat. Sunt din ce ce în mai mulți bolnavi cu infarct. Prin urmare, sunt aduși din ce în ce mai mulți pacienți, iar spitalele au ajuns să aibă o problemă în a gestiona numărul mare de pacienți cu infarct. (…) Vrem să aducem și alte spitale, chiar dacă sunt private. Dacă ele vor, dacă acceptă, dacă fac contract cu Casa. Deci este o opțiune. Dăm posibilitatea, dacă vor, să o facă. Și, atunci, pacienții care au infarct pot merge și la spitale private care sunt incluse, prin contract, în acest program”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.