Prognoză meteo sumbră. Vremea se schimbă radical. Astăzi este ultima zi cu temperaturi ridicate. De mâine începem să simțim frigul, potrivit specialiștilor.

Prognoză meteo sumbră

O masă de aer polar se va instala în toată Europa. Meteorologii spun că schimbarea va începe mai întâi din estul şi centrul continentului, apoi şi vestul. În România, minimele vor scădea treptat, iar în multe zone vor fi negative.

Detalii despre schimbarea temperaturilor au fost oferite azi dimineață de RRA, într-un interviu cu de la meteorologul de serviciu, Alina Şerbănescu. Ea spune că de marți se va resimţi frigul, iar vremea va rămâne totuşi caldă în regiunile sudice. Miercuri valorile termice vor scădea în toată ţara.

Citește și:

„ În primul rând se va transpune într-o scădere a valorilor termice. Această scădere va începe de luni, în partea de nord-vest, de nord şi de centru a ţării. Marţi se va resimţi şi în rest, însă vremea va rămâne totuşi caldă în regiunile sudice, iar miercuri valorile termice vor scădea în toată ţara.

O dată cu această răcire vor apărea şi precipitaţiile, temperaturile nocturne vor coborî destul de mult, în multe zone din ţară vor deveni negative, miercuri spre joi, joi spre vineri. Însă la finalul săptămânii există semnale de ameliorare sub spectul precipitaţiilor, cât şi din punct de vedere termic”.