Vremea se încălzeşte, în perioada următoare, a anunţat astăzi la Oradea, Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Elena Mateescu a prezentat astăzi prognoza meteo pentru următoarele două săptâmâni.

Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit

“În premieră vă spun pentru săptămâna 10-17 februarie rămânem pe valori de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit și acest lucru a și generat predominarea precipitațiilor în special sub formă lichidă la acest episod, care până deseară ne aflăm sub incidenţa codului portocaliu și galben în bună parte din țară, dar mai ales în regiunile intracarpatice pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Vorbim de precipitații sub ceea ce ar fi normal să înregistrăm în această perioadă.

Citește și: Zodia care va suferi un impact major la sfarsitul lunii. Ce se va intampla in Martie!

Următoarea săptămână 17-24 februarie vremea va fi mai caldă, 4,5 grade Celsius până la 5 grade peste normal. Din punctul de vedere al cantităților de precipitații ne apropiem de normal.

Problema este că în continuare până în jurul datei de 9 martie fiecare săptămână păstrează aceeași tendință spre deficit în partea de sud, mai ales sud-est şi est a țării. Rezerva de apă în aceste zone, deşi am avut pentru prima dată strat de zăpadă în zona de sud și de sud-est a țării, nu va conpesa deficitul acumulat anterior, a transmis Elena Mateescu pentru Rador.