Prognoza meteo până în 23 septembrie. Ce surprize aduce vreme la începutul toamnei 2019! Temperaturile vor atinge…

ANM a transmis prognoza de vreme valabilă până pe 23 septembrie. În următoarele două săptămâni, vremea va fi deosebit de caldă. Temperaturile vor scădea abia după 8 septembrie atunci când se vor instala și ploile, însă mercurul în termometre va urca semnificativ. Așadar, temperaturile vor vi mai ridicate să fie mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 26 august – 2 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna martie: ANM a anunțat ce temperaturi ne așteaptă!

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 2 – 9 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor putea avea o tendință ușor deficitară, local în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 9 – 16 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dai mai ales în sudul și sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 septembrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor putea fi ușor excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Surse: meteoromania.ro, accuweather.com