Produsele de POST, extrem de PERICULOASE! Uite câte E-uri conțin

Produsele de POST, extrem de PERICULOASE!  Uite câte E-uri conțin
Produsele de POST, extrem de PERICULOASE! Uite câte E-uri conțin
Autor:

Produsele de post din magazine sunt pline de chimicale. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, aceste alimente conţin multe E-uri şi mult mai puține ingrediente sănătoase. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale.

Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare.

Pateurile vegetale conţin aditivi alimentari, cunoscuţi sub numele de E-uri. Aceste produse sunt sărace în proteine, fibre și grăsimi saturate. Mai mult, cantitatea de sare din acest produs ajunge până la 1,4 grame/100 de grame, atenționează inspectorii ANPC, care au analizat etichetele a peste 20 de produse de pe rafturile hipermarketurilor.

Specialiștii recomandă însă un consum mult mai redus în alimente ce conțin glutamat monosodic (E621), polifosfati (E425) și coloranți chimici de sinteză, conservanți ce sunt înscriși pe etichete sub denumirea de benzoati (E211, E212 si E213). Nu sunt indicate nici produse care contin E320 (BHA) sau caramel (E150).

Produsele de post pot fi înlocuite cu mâncare gătită, fructe şi legume proaspete.

 

 

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X