Românii nu mai au talent! Prima ediție a sezonului 10 a emisiunii „Românii au talent!” a fost un dezastru, comparativ cu audiențele pe care le înregistra în anii trecuți. Românii au ales să urmărească și alte posturi de televiziune.

Au pierdut aproximativ un milion de spectatori

Producătorii emisiunii „Românii au talent” se chinuie acum să înțeleagă rezultatul dezamăgitor al primei ediții. Din păcate, românii au ales să schimbe canalul anul acesta și să se uite la alte posturi.

Conform paginademedia.ro, Românii au talent a fost urmărit de 2,6 milioane de persoane din întreaga țară. Puțin, comparativ cu cele peste 3 milioane de persoane care urmăreau show-ul în anii precedenți.

Citește și: Un mecanic auto a primit Golden Buzz. Florin Călinescu l-a trimis direct in semifinale

„Românii au talent!” a avut, la prima ediție, peste 2,6 milioane de telespectatori în fiecare minut de difuzare.

Sezonul nouă, cel din 2019, a avut la prima ediție, difuzată pe 8 februarie, peste 3,5 milioane de telespectatori la nivelul întregii țări. În 2018, show-ul de pe Pro TV care a debutat pe 16 februarie, a avut în jur de 3,4 milioane de telespectatori.

Pro TV se bucură însă de prima poziție, postul a avut cifre mai mult decât duble față de locul secund, ocupat de Kanal D, care a fost urmărit pe același interval de 1,1 milioane de persoane. Postul a avut, pe intervalul respectiv două producții, serialul turcesc ”Mă numesc Zuleyha”, urmat de ”Bravo, ai stil”

Antena 1 a programat, vineri seară, două filme, Lucy (cu Scarlett Johanson și Morgan Freeman) și John Wick.

La nivelul audienței urbane, ”Românii au talent!” a atras în mediul urban peste 1,3 milioane de persoane, cu peste 500.000 de persoane mai puține față de 2019.

Cifrele au fost de trei ori mai mari decât cele obținute de locul al doilea, ocupat de Kanal D, cu serialul turcesc.

Față de Antena 1, Pro TV a avut audiențe de patru ori mai mari

COMERCIAL. Publicul tânăr a fost tot la Pro TV. Show-ul de talente a fost urmărit de puțin peste 560.000 de persoane și a obținut o cotă de piață de 41,8%.

Anul trecut, show-ul de talente de pe Pro TV, cu Andra, Andi, Mihai Petre și Florin Călinescu juranți, a obținut o medie de 810.000 de persoane (48% cotă de piață).

A fost de trei ori peste Antena 1, care era a doua cea mai urmărită televiziune.

Se schimbă jurații?

În sezoanele precendente, când audiența a scăzut, producătorii show-ului au optat pentru un „refresh” în juriu, aducând un nou personaj. Oare și acum se va schimba componenta vedetelor de la masa decisivă?