Prințul Charles este o personalitate foarte legată de România. Legăturile sale cu țara noastră sunt profunde și de durată.

Prințul Charles de Wales a inaugurat la Institutul Cultural Român din Londra o expoziție privată de fotografie despre Revoluția Română. Expoziția a inclus fotografii emblematice din acele zile, făcute la București și Timișoara. Inclusiv una reprezentând doi tineri. Care țineau în mână un afiș pe care scria “copii noștri vor fi liberi”.

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a deschis, alături de Excelența Sa Dan Mihalache, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, expoziția de fotografie „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”. Organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României și Agenția Națională de Presă AGERPRES. Expoziția spune vizual povestea Revoluției Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timișoara și București.

Prințul Charles – legături cu România

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

În cadrul evenimentului Prințul de Wales a vorbit despre afecțiunea pe care a are pentru România. Amintind că una dintre stră-străbunicile sale este din Transilvania. Prin venele lui, ca şi ale actualei regine Elisabeta a II-a, curge şi sânge românesc. Ei fiind în linie dreaptă, strănepoţii contesei Claudia Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş. Decedată la doar 29 de ani, pe când era însărcinată cu al patrulea copil. Contesa a fost înmormântată chiar în biserica din localitatea mureşeană, peste drum de conacul în care s-a născut.