Primul deces cauzat de coronavirus a fost confirmat în capitala Chinei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a corectat astăzi evaluarea ameninţării legate de noul coronavirus din China, care trece de la moderată, cum era calificată până în prezent, la înaltă. OMS a calificat evaluarea anterioară drept o eroare de formulare. Până în prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţase că riscul este foarte înalt pentru China, înalt la nivel regional şi moderat la nivel internaţional.

Autorităţile din Beijing au confirmat astăzi primul deces cauzat de noul coronavirus în capitala Chinei. Potrivit televiziunii publice, autorităţile au confirmat că este vorba de un bărbat în vârstă de 50 de ani, care fusese în Wuhan, oraşul unde a apărut virusul şi unde au fost înregistrate cele mai multe victime.

Virusul din Wuhan afectează economia

Citește și: Italia. Cate persoane sunt diagnosticate cu Coronavirus. Numarul este alarmant!

Tot astăzi, cotaţia petrolului a continuat să scadă, coborând sub pragul de 60 de dolari per baril pentru prima dată în ultimele trei luni. Scăderea are loc pe fondul creşterii numărului deceselor provocate de epidemia de coronavirus din China, ceea ce a forţat şi mai multe companii să îşi reducă activitatea. În paralel, pieţele bursiere din întreaga lume înregistrau scăderi, în condiţiile în care investitorii au devenit preocupaţi de riscul agravării crizei. A crescut cererea pentru active sigure, precum yenul japonez şi obligaţiunile emise de Trezoreria Statelor Unite. În întreaga lume depun eforturi uriaşe pentru a preveni o pandemie, după ce peste 2.700 de persoane au fost infectate în China şi 81 au murit după ce au contractat virusul, precizează agenţia Reuters.