}

Prima Doamnă Carmen Iohannis a purtat costumul unei designer de top la ceremonia oficială de primire a Președintelui Turciei

Criticată de multe ori pentru alegeri vestimentare neinspirate, Carmen Iohannis a apelat la ajutorul unui specialist

Prima Doamnă Carmen Iohannis a purtat costumul unei designer de top la ceremonia oficială de primire a Președintelui Turciei
Prima Doamnă Carmen Iohannis a purtat costumul unei designer de top la ceremonia oficială de primire a Președintelui Turciei

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să poarte ieri, la ceremonia oficială de primire a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Cotroceni, un costum realizat de Alexandru Ciucu.
Designerul vestimentar a creat, la comandă, un costum deux piece de culoare bej-auriu, compus din sacou cu decolteu caré și fustă petrecută.
„Este un model pe care l-am agreat împreună”, declară designerul.
Costumul a fost asortat cu o poșetă plic de zi și o eșarfă care a adus un plus de culoare, înnobilând ținuta.

Designerul Alexandru Ciucu menționează că manifestarea a impus un ton conservator, reflectat în ținuta creată.
„În astfel de situații, există protocoale care trebuie respectate întocmai. În cazul de față, întâlnire la cel mai înalt nivel româno-turcă, a trebuit să ținem cont de faptul că oaspetele turc este conducătorul conservator al unei țări musulmane, în care tradiția vestimentară feminină presupune culori închise sau terne. Probabil că o ținută prea colorată a Primei Doamne a României ar fi fost considerată puțin deplasată în acest context”, adaugă designerul.
Alexandru Ciucu a adoptat recent o nouă direcție în activitatea de creator de costume. Având la bază o tradiție a familiei de 75 de ani în sfera croitoriei, timp în care a dezvoltat conceptul de vestimentație masculină la comandă la cel mai înalt nivel în România, designerul a lansat două linii de costume de damă.

Cea mai recentă colecție, “Tailored Glory 2015”, include costume în care se regăsesc influențe ale uniformelor militare din secolul al XIX-lea.
Creațiile au la bază stofă de calitate din lână și mohair, în mix de nuanțe precum albastru, gri și galben, constau în sacou și pantaloni și prezintă, ca și detalii interesante, buzunare cu burduf, clapetă asimetrică, vipușcă, cordon în talie în partea din spate fixat în nasturi metalici.
Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizor al Casei Regale a României, iar, din 2012, creator al costumelor Principelui Albert de Monaco și ale Regelui Simeon al Bulgarilor.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X