Prima clinica de terapie asistata cu animale din România se deschide in weekend, la Cluj si se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. Terapia Asistata cu Animale se bucura de o mare popularitate in multe tari, dar in Romania este mai putin cunoscuta.

Echipa clinicii PsyPlus este formată din specialisti in sanatatea mintala si 7 caini de terapie, care au fost evaluati de ”Pet Partners”, lider mondial în domeniul interventiilor asistate de animale.

Terapia Asistata de Animale (TAA) este o terapie complementara, a carei beneficii psihologice, cognitive, fizice si sociale au fost dovedite din punct de vedere stiintific:
* ofera un cadru de acceptare neconditionata,
* creste motivatia,
* activeaza atentia si capacitatea de concentrare,
* creste stima de sine,
* diminueaza stresul, precum si nivelul depresiei si al anxietatii.

Citește și: Asa arata CASA in care locuieste Florin Piersic! Este fix pe sufletul sau - FOTO

TAA se adreseaza atat copiiilor, cat si adultilor si este recomandata in interventia unui spectru foarte larg de tulburari, precum depresie, anxietate, atacuri de panica, tulburari din spectrul autist, anxietate sociala, tulburare de stres post-traumatic, tulburare obsesiv-compulsiva, Alzheimer, diverse tipuri de dizabilitati.

Acest tip de terapie se bucura de o mare popularitate in tari precum SUA, Austria, Italia, Elvetia sau Germania. In Romania este, insa, un domeniu putin cunoscut.

La deschiderea oficiala ai clinicii Psy Plus vor lua parte Selly, Norka şi Ruby, 3 dintre ”cainii-terapeuti”.

Terapia asistata de animale ii ajuta pe copii sa isi gestioneze emotiile negative si ii ajuta sa inteleaga care sunt valorile dupa care sa se ghideze si cum sa dezvolte emotii pozitive, precum iubire, empatie, recunostinta.