Premiile Nobel pe 2019 continuă. Uite ce personalități urcă pe scenă. Vor fi multe opinii pro și contra

Săptămâna “Nobel” continuă, astăzi, la Stockholm. Laureaţii premiilor pentru literatură şi medicină au programate conferinţe de presă.

În debutul săptămânii “Nobel”, la Stockholm, sunt aşteptaţi la conferința de presă, scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk, laureată a Premiului pentru Literatură pentru anul 2018 şi scriitorul austriac Peter Handke, alegerea pe anul 2019 a Comitetului Academiei Suedeze, o alegere controversată şi criticată, dat fiind partizanatul – spun oponenţii lui Peter Handke – în războiul din Fosta Iugoslavie din anii ’90.

Citește și:

O alegere firească spune Comitetul Nobel pentru Literatură al Academiei Suedeze, justificată de faptul că Peter Handke a explorat în scrierile sale “limitele şi specificităţile experienţelor umane” – din comunicatul de presă al Comitetul Nobel al Academiei Suedeze. Cea de-a doua conferinţă de presă de astăzi va avea loc la ora 16:00, ora României.

Forumul Nobel al Institutului Karolinska va găzdui conferinţa celor trei laureaţi ai Premiului Nobel pentru Medicină sau Fiziologie de anul acesta: William G. Kaelin Jr., Sir Peter J. Ratcliffe şi Gregg L. Semenza, pentru descifrarea mecanismului de adaptare a celulelor la absenţa sau, dimpotrivă, la excesul de oxigen – o descoperire de o importanţă capitală în evoluţia unor boli, precum cancerul, informează rador.ro.