E drept că suntem în campania electorală, dar și în acest context lupta politică poate să conțină elemente care țin de interesul suprem al României.

E oare adevărat că la Bruxelles europarlamentarii PNL, din grupul Popularilor Europeni, țin partea unei alte țări, în defavoarea României?

Așa susține premierul Viorica Dăncilă, în același timp candidat la președinția României din partea PSD.

Declarația e de o gravitate extremă și a fost făcută pentru portalul www.dcnews.ro.

Contextul e legat de o mare investiție pe care concernul german Volkswagen vrea să o facă în Estul Europei. Deși România pare favorită, se pare că situația nu e atât de simplă.

Citește și:

Viorica Dăncilă arată că Popularii Europeni susțin varianta Bulgaria pentru această investitiție. Iar europarlamentarii liberali, cei din România, nu ar face niciun gest pentru sprijinirea propriei țări.

„Avem cele mai avantajoase condiții pentru o investiție în România, dar, din păcate, nu avem susținerea necesară. PPE a trimis o scrisoare prin care susține Bulgaria.

Domnul Weber, liderul grupului PPE, a trimis scrisoarea către Volkswagen, prin care susțin Bulgaria.

Mă întreb, unde sunt membrii PNL? Ce a făcut domnul președinte Klaus Iohannis? Dânsul e președintele PNL, el ne reprezintă în Consiliu.

Citește și:

Nu a putut discuta susținerea României? Nu a putut discuta cu liderul PPE pentru a susține România?”, a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul a lansat în acest context un atac și la Klaus Iohannis, motivând că președintele nu pare preocupat de această problemă.

„Este foarte greu să am cu președintele o discuție pe un asemenea obiectiv.

Mă așteptam ca domnul președinte să aibă o deschidere foarte mare.

Dincolo de funcțiile pe care le ocupăm în stat, dincolo de antipatiile pentru un anumit partid politic sau un premier, trebuie să primeze interesul de țară.

Pentru că din acest motiv ocupăm aceste funcții. Văd că la domnul președinte primează interesul personal și cel electoral”, a conchis Viorica Dăncilă.