A rămas impresionată de tot ce a văzut în România. Mai mult, e îndrăgostită de București. Oricând s-ar muta aici. Și poate chiar o va face, după cum vorbește de frumos despre țara noastră.

Aproape că te întrebi dacă nu cumva noi, românii, suntem prea sceptici, și privim doar cenușiul vieții noastre de zi cu zi, și numai străinii sunt cei care văd lucrurile pozitive.

Așa se întâmplă și cu o jurnalistă din SUA, Breanna Wilson, care realizează de mai mulți ani, în toată lumea, reportaje de călătorie.

Pe cel dedicat României l-a publicat la începutul acestui an în celebra revistă Forbes.

Citește și:

Acum a făcut câteva declarații pentru portalul www.adevarul.ro, descriind locurile care au impresionat-o la noi în țară. Și mai ales motivele.

Mai ales că ea își intitulase articolul de la începutul anului „Mergi să cunoşti România: Ţara din estul Europei care te va lăsa fără suflare“.

Oare chiar așa să fie? Breanna e convinsă că da.

„România este frumoasă. Şi atunci când părăseşti aglomerata capitală a ţării, Bucureşti, ei bine, atunci încep lucrurile frumoase.

De la una dintre cele mai frumoase zone muntoase din lume, Munţii Carpaţi, la mănăstirile pictate frumos şi la unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume – Transfăgărăşan -, peisajul rural oferit de România este cel de care te poţi bucura din plin dacă ajungi acolo“, scrisese autoarea în reportajul ei.

Citește și:

” Am găsit Bucureştiul absolut fascinant – e un oraş în care pot spune 100% că aş putea locui – însă Vatra Dornei şi Parcul Naţional Călimani au fost locurile care mi-au intrat cel mai mult la suflet.

Frumuseţea României rurale îţi taie respiraţia. De la pădurile ce erup în formaţiuni geologice misterioase şi uimitoare până la simplul fapt de a învăţa despre viaţa în mediul rural-pur şi simplu nu m-am putut sătura de acele locuri.

Şi visez să revin în România într-o zi”, a spus jurnalista.

Despre Breanna Wilson aflăm că a urmat cursurile Universităţii West Virginia, licențiată fiind în 2008. a lucrat la mari companii din lume, axate pe industria turismului, după care a început să scrie reportaje de călătorie.