Prăjitură ”Parlament”. Prăjitura Parlament este perfectă pentru gustarea de miezul zilei. De această dată vă recomandăm un desert ușor, cu frișcă.

Este o rețetă ușor de preparat din câteva ingrediente: 2 căni nucă prăjită, 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri nucă măcinată, 7 linguri făină, un plic praf de copt, 500 ml frișcă bătută, 400 gr cremă de ciocolată, 500 gr biscuiți.

Metodă de preparare:

„Prăjitura PARLAMENT. Se pune hârtie de copt în tavă și se împrăștie două căni de nucă prăjită. Pentru blat, se bat 7 albușuri spumă, se adaugă 7 linguri de yahăr, 7 linguri de nucă măcinată și 3 linguri de făină și praful de copt.

Citește și: Vreţi să ştiţi ce desert prefera Elena Ceaușescu? Vezi rețeta secretă

Se toarnă compoziția obținută peste nuca din tavă și se pune la copt timp de 30 de minute. După ce s-a răcit blatul, se scoate din tavă, se dezlipește hârtia de copt și peste stratul de nucă se întinde crema de ciocolată.

Apoi, se înmoaie biscuiții în cafea și se așază peste crema de ciocolată, iar cele 7 gălbenușuri se amestecă cu 7 linguri de zahăr și 3 linguri de apă, care se fierb pe baie de aburi.

După ce s-a răcit se amestecă cu frișca bătută, omogenizează și se așează peste stratul de biscuiți. Se ornează cu cacao sau ciocolată răzuită”, potrivit dcnews.ro.