evzmonden.ro Web analytics

Prăjitură cu blat, CREMĂ DE VANILIE și GEM DE COACĂZE!

Prăjitură cu blat, CREMĂ DE VANILIE și GEM DE COACĂZE!
Prăjitură cu blat, CREMĂ DE VANILIE și GEM DE COACĂZE!

Prăjitură cu blat, CREMĂ DE VANILIE și GEM DE COACĂZE! Ingrediente necesare pentru această delicioasă prajitura cu crema de vanilie și gem de coacaze:

Pentru blaturi ai nevoie de 1/3 cană zahăr, 320 gr făină, 1 linguriță praf de copt, 3 galbenușuri și 200 gr unt.

Pentru bezea                       :
1 cană zahăr
5 albușuri
1 lingura amidon alimentar

Pentru crema de vanilie:
125 gr faină
500 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
2 galbenușuri
125 gr zahăr
1 borcan gem de coacaze
100 gr unt

Mod de preparare:

Blaturi:
Toate ingredientele pentru ambele blaturi se pun într-un castron mare.
Se frămantă până cand se va obține un aluat omogen, apoi impartitit-l in două parți egale.
Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm, întindeți prima foaia de aluat de dimensiunile tavii de copt, apoi ungeti-o cu jumatate din gemul de coacaze.
Bateti albusele cu zaharul pana cand acestea se intaresc, apoi incorporati amidonul.
Turnati jumatate din bezeaua obtinuta peste gemul de coacaze.
Se da tava in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 30 minute.
Se procedeaza la fel si cu cea de-a doua bucata de aluat.

Intre timp, preparati crema de vanilie:
Intr-un castron mixati 3/4 cana lapte cu zaharul, zaharul vanilat, faina si galbenusele.
Restul de lapte se pune la fiert la foc mic.
Cand acesta clocoteste, adaugati compozitia obtinuta anterior in castron, din restul ingredientelor.
Mixati continuu pana cand crema de vanilie se ingroasa si nu mai exista cocoloase.
Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu untul.

Mod de asamblare:
Pe un platou de prajituri asezati unul din blaturile cu gem si bezea coapte, dupa ce s-a racit complet.
Intindeti peste acesta crema de vanilie.
Deasupra asezati cel de-al doilea blat cu gem si bezea copt.
Presarati deasupra zahar pudra.

Sursă: bzi.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X