Armele au fost dintotdeauna una dintre preocupările de căpătâi ale oamenilor. Dar cele ce veți afla în continuare nu au de-a face neapărat cu războaiele, ci mai ales cu acea curiozitate a celor care au vrut să spargă bariere.

Unul dintre aceste obstacole este, clar, apa. Mai precis mările și oceanele. Omul și-a dorit să pătrundă în adâncurile întunecate.

Azi ni se pare la ordinea zilei. Submarinul nu mai e demult o noutate. Dar când a fost construit primul submersibil?

Cercetările în acest domeniu, pe plan mondial, au evidențiat un text scris de Aristotel, care descrie un fel de cameră submersibilă pe care o foloseau marinarii de pe vremea lui Alexandru cel Mare.

Citește și: Adelina Pestrițu se implică într-un nou proiect, despre ce este vorba

Putem să ne îndreptăm însă atenția și spre China antică, așa cum ne îndeamnă site-ul www.evz.ro, ca să descoperim o ”jucărie” de acest fel concepută în jurul anului 200 înainte de Christos.

Ce se mai știe, din puținele date adunate până acum de cercetători, e că acel submarin construit de chinezi ar fi ”mers” pe fundul mării. Nu se știe însă la ce adâncime, dar bănuim că nu se aventura totuși spre depărtări.

Cornelis Drebbel este olandezul care, în 1620, a construit primul vehicul submersibil care chiar își merita titulatura de submarin.

Era făcut din lemn, îmbrăcat în piele de animal și putea să transporte un total de 20 de persoane. Datele referitoare la el arată că putea să coboare până la 20 de metri sub nivelul mării.

În timpul Războiului de Independență, din America, e folosit pentru prima oară un submarin în acțiunea de luptă.