Poveste de viata! Alex Benchea, un tânăr nevăzător român a urcat, în premieră pentru țara noastră, pe Kilimanjaro – 5859 m.

Acum o lună Alex, care este legitimat la Clubul Climb Again, s-a hotărât să urce muntele. A strâns banii prin diverse donații publice, l-a convins pe Cosmin Andron să îl însoțească pe plafonul Africii, iar pe 10 decembrie a plecat să își împlinească visul. A reușit, iar astăzi revine acasă. Fericit și hotărât să treacă la următoarea provocare.

”Este un alpinist adevărat, un atlet care are caracteristicile necesare alpinismului la altitudine și a fost o plăcere și o onoare să fiu ghidul unui tânăr român total nevăzător. Este o realizare pe care mulți dintre noi o considerăm imposibilă, dar Alex este printre acei oameni care visează la realitate și face orice pentru a-și împlini visele”, spune alpinistul Cosmin Andron.

Citește și: Un roman depistat pozitiv cu coronavirus este internat pentru tratament

Alex Benchea și Cosmin Andron vor ateriza, în această seară, la ora 20.10 pe Aeroportul Internațional Otopeni. Îi vor aștepta la sosire și sportivii Lotului Național de Paraclimbing.