Postul Pastelui 2020. Parintele Necula a transmis un mesaj puternic pentru romani, pe care ii indeamna sa vada postirea din alta perspectiva.

”Cred că anul acesta postirea este un exerciţiu de a rămâne o echipă de oameni. Unită în jurul valorilor creştine şi a lui Hristos – pentru creştini. Poate că pentru ceilalţi, propunerea creştină ar trebui asumată ca o panoplie de valori prin care se poate creşte social. Nu e vorba doar de mâncare sau de băutură, ci de a redescoperi echilibrul ca societate, agresată de politic şi stimulată în răutate de tot ceea ce înseamnă viaţa”, afirmă Constantin Necula, pentru AGERPRES.

Citește și: Psiholog celebru: "Stai intre oamenii cu probleme, nu fugi de ei"

Pentru preotul Necula a posti înseamnă şi „să nu poţi mima valorile”, dar mai ales „a ne redescoperi ca oameni”.

Postul Pastelui 2020: Postirea nu-i doar despre produsul din raft

„E momentul oportun să ne aducem aminte cât de importantă ne este calitatea curajoasă de nemuritori. Sunt convins că numai rugăciunea şi răbdarea pot înfrunta fractura de sens în care ne zbatem. Nici măcar nu ne zbatem, simulăm zbaterea. A posti înseamnă să nu poţi mima valorile, ci să le dezvolţi şi să le creşti ca atare. Pentru că postirea nu-i doar despre produsul din raft ori despre orele dedicate rugăciunii, ci despre efortul de a ne redescoperi ca oameni. Noi pe noi. Noi pe ceilalţi. Despre integritate şi curaj, despre refuzul de a accepta ca valoare stârpiturile de caracter, strecurate în vieţile noastre şi ale cetăţilor noastre- indiferent, profesionale ori culturale, sociale ori duhovniceşti deopotrivă”, spune preotul.

Orice efort de postire ar trebui „să confirme iubirea lui Hristos pentru lume”, este de părere Necula.

„A posti înseamnă a te posta de partea lui Hristos. Iar el, ne-a spus din prima săptămână de postire, în care am renunţat la carne, că el este cu flămânzii, însetaţii, cei goi şi înstrăinaţi, cu cei întemniţaţi…Poate că orice efort de postire ar trebui să confirme iubirea lui Hristos pentru lume, pentru oameni. Merită încercat!”, consideră părintele.