Noul ministru de Interne, Marcel Vela, a vorbit despre rolul pe care îl are Poliția Rutieră. El a insistat pe aspectul legat de prevenție, în așa fel încât autoritățile să nu mai acționeze doar după tragediile de pe șosele.

Este necesar, a spus ministrul, ca polițiștii rutieri să fie pe șosele, să fie văzuți, și, în special, să nu mai facă un anumit lucru, așa cum consemnează portalul www.news.ro.

“Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice.

Citește și:

Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că aşa cum am spus îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri ca să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigura siguranţa lor, a bunurilor lor”, a spus ministrul de Interne.