Politicienii români, puși la zid de Radu Banciu! Greșelile flagrante ale liderilor politici îl va determina să renunțe la jurnalism?

Politicienii români sunt deseori auziți și văzuți peste tot, iar jurnalistul Radu Banciu a făcut iar o analiză amplă a liderilor politici.

„Nu avem în clasa politică din România oameni de excepție, dar pe de altă parte nici nu avem unii despre care să spui, bă, absolut tot ce au făcut este o catastrofă. Așa sunt în ansamblu societatea și clasa politică. La rezultate globale, suntem zero. Așa, individ luat bucată cu bucată, nu e o catastrofă.

Citește și: Opinie dura! Radu Banciu, despre Sorina Pintea: Crima este pe același palier cu corupția

De exemplu, doamna Dăncilă a declarat, după ce Ana Birchall, sigur, va trebui să fie ușchită de la Ministerul Justiției, așa cum înțeleg că voiau și baronii PSD pentru că ea nu mai corespundea, eu vreau să vin cu un magistrat acolo. A avut o tentativă cu Dana Gîrbovan, până la urmă nesoluționată. Va mai încerca să vină cu un magistrat, o declarație corectă, întrucât nu mai vrea politic în Justiție”.

„Iată un lucru pe care Liviu Dragnea nu-l discuta. Nici Victor Ponta, de altfel, nu-l discuta. Chiar dacă el vine și prezintă alte argumente, la vremea lui era dictatură în România. Era o dictatură a bunului plac, a prostiei omenești. Cei care erau puși acolo, că doar știți cum făcea Dragnea, după ni s-a și confirmat din interiorul partidului, de acei doi oameni, erau puși acolo ca să nu facă nimic. Adică, să nu facă altceva decât resursele de care dispuneau să le împartă, să le întindă pe masă precum cărțile de joc către liderii lor, către stăpânii lor. Doamna Dăncilă era în aceeași situație. Lăsată liberă, iată că nu mai este chiar atât de săracă cu duhul, cum părea la început”.