Poate Liviu Dragnea să conducă partidul din DETENȚIE? Cine îl va ajuta. Declarație de ULTIMĂ ORĂ

Poate Liviu Dragnea să conducă partidul din DETENȚIE? Cine îl va ajuta. Declarație de ULTIMĂ ORĂ
Poate Liviu Dragnea să conducă partidul din DETENȚIE? Cine îl va ajuta. Declarație de ULTIMĂ ORĂ
Autor:

Poate Liviu Dragnea să conducă partidul din DETENȚIE? Cine îl va ajuta. Declarație de ULTIMĂ ORĂ

Luni, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, iar Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au comentat evenimentele din ultimele două zile la jurnalul principal de la Pro TV.

Andreea Esca și CTP au discutat la jurnalul de seară subiectele: viitorul lui Dragnea în politică și prezidenţiale în perspectiva lui Tăriceanu și Gabriela Firea.

Redăm în exclusivitate interviul cu CTP:

Andreea Esca: ”După votul de ieri, Curtea Supremă încheie cariera lui Dragnea? Cum va rămâne în istorie?”

CTP: ”Nu am de unde să ştiu cum îl va consemna istoria. Să trăim până atunci. Comportamentul lui Dragnea când a fost dus la Rahova arată că el îşi imaginează un viitor, că nu s-a terminat nimic, un viitor politic. De ce? Pentru că a avut grijă să nu existe nicio imagine pe care istoria să o înregistreze, Liviu Dragnea deţinut, puşcăriaş.

CTP: ”Ar trebui, pentru că politicienii ajunşi la putere sunt emanaţia populaţiei, ca să folosesc o expresie a lui Iliescu. Şi poporul s-a schimbat. S-a produs în sfârşit, după 30 de ani, s-a produs acea ruptură tectonică în societatea românească. Generaţia dvs., doamna Esca, și mai tineri sunt cele care au reuşit acum să vină peste, să domine blocul de votanţi lăsat de Ceauşescu moştenire PSD-ului vreme de 30 de ani.”

Andreea Esca: ”26 mai poate fi privită ca o sărbătoare a democraţiei?”

CTP: ”Sărbătoare nu mi se pare termen potrivit. Potrivit e să spunem că, după 30 de ani, în sfârşit PSD pierde pentru prima dată alegerile, asta e ceea ce voiam să vă spun, că nu s-a realizat, nu s-a spus. Să nu vorbim în termeni de sărbătoare, e pentru prima dată în 30 de ani când PSD pierde nişte alegeri.

Dacă vă veţi uita în timp, veţi constata că PSD, alegeri pe partid sau europarlamentare, nu a pierdut niciodată. A pierdut la preşedinţie, dar la partid a pierdut pentru prima dată. De ce? Pentru că a reuşit să trezească aceste generaţii, oameni tineri, societatea civilă.

În clipa de faţă, Partidul Social Democrat nu mai este în niciun fel social democrat. Dragnea va încerca să conducă partidul aidoma mafioţilor, care şi-au condus clanurile din detenţie ani de zile. Va încerca să îşi menţină puterea asupra partidului. Este un partid naţional socialist ceauşist murdar, nu mai are legătură cu social democraţia. Este un partid destructurat, amorf.

A avut grijă domnul Dragnea, când a plecat în puşcărie, să nu lase niciun bilet, un cuvinţel, instrucţiuni, să desemneze un succesor.”

Andreea Esca: ”A vorbit despre Firea şi Tăriceanu cu privire la prezidenţiale.”

CTP: ”Aceea era încă o mişcare otrăvită, din câte multele făcute de domnul Dragnea, încă o diversiune. Evident că, să îi vorbești Gabrielei Firea despre preşedinţie după ce aproape ai strivit-o, Dragnea a trimis toate comandourile imopotriva primarului Firea, acum Dragnea îi oferă candidatura la preşedinţie a unui partid făcut ţăndări. El, prin grija lui Dragnea, a însemnat partidul Dragnea. Ce să facă Firea la partidul ăsta?”

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X