Planul prin care Donald Trump vrea să cucerească Orientul Mijlociu. Invitația va fi lansată săptămâna viitoare.

Planul secret prin care Donald Trump vrea să cucerească Orientul Mijlociu. Președintele american și-a programat săptămâna viitoare să facă public planul său de pace în Orientul Mijlociu și pentru asta i-a invitat la Casa Albă pe liderii israelieni.

Aproape indiferent însă de șansele unui asemenea demers, ocazia promite să se transforme într-un eveniment suprarealist, după cum scrie The New York Times.

Planul prin care Donald Trump vrea să cucerească Orientul: Dacă totul merge conform aranjamentelor domnul Trump…

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

„Dacă totul merge conform aranjamentelor domnul Trump, aflat în stare de judecată în Senatul american sub acuzațiile de înalte infracțiuni și delicte, va juca rol de gazdă pentru domnul Netanyahu, care a fost și el pus sub acuzare pentru fapte similare, între care primirea de mită, dar și pentru rivalul acestuia, domnul Benny Gantz, care nu deține nicio funcție guvernamentală”, iar întâlnirea nu include și cealaltă parte a conflictului, pe palestinieni, care au refuzat să lucreze cu Administrația americană pe care o consideră părtinitoare la adresa Israelului.

Care este vestitul plan al secolului pe care președintele american îl va dezvălui marți?

Încă nu se știe despre ce este vorba, însă urmează să fie prezentat premierului Netanyahu exact în ziua în care se constituie la Ierusalim o comisie care va dezbate cererea lui de imunitate.

În aceeași zi, la Washington, Senatul va dezbate în legătură cu suspendarea lui Trump. Netanyahu a încercat să-l atragă în capcană pe liderul cele mai mari formațiuni politice din Israel, Albastru-Alb, generalul în rezervă Benny Gantz, însă, cu ajutorul consilierilor, a reușit să evite.

Gantz nu putea refuza invitația lui Trump și s-a căzut de acord cu Administrația americană că va fi primit la Casa Albă singur. Va reveni imediat în Israel la dezbaterea pentru constituirea acelei comisii parlamentare. Nu se cunosc toate amănuntele planului de pace pentru Orientul Mijlociu. Din câte s-a publicat, nu rezolvă problema conflictului dintre Israel și palestinieni. Nu există șanse de reușită, conform RRA.

Benny Gantz are câțiva consilieri versați care în trecut au lucrat pentru Netanyahu și îl cunosc foarte bine. Ei l-au salvat pe Benny Gantz de capcana care i-ar fi afectat candidatura la alegerile legislative din martie. Probabil vor mai fi încercări similare, comentează analiștii. Americanii au înțeles că nu pot şti acum cine va fi premier peste o lună.

Washingtonul nu e necunoscut generalului Benny Gantz care a absolvit Colegiul American de Apărare. El a fost atașat militar al Israelului, în capitala americană.