Plăcintă ţărănească super delicioasă. Uite ce să faci ca să-ţi iasă pufoasă. Marii cofetari procedează așa

Pentru că mulți preferă ceva sărat în locul unei prăjituri, azi vă propunem o plăcintă țărănească super delicioasă. Uite ce să faci ca să-ţi iasă pufoasă! Marii bucătari procedează așa.

Ingrediente necesare pentru plăcinta țărănească

Un kilogram de făină

Un cubuleţ de drojdie

Ulei

Un kilogram de brânză ( jumătate sărată, jumătate dulce)

14 ouă

200 de grame de smântână

300 de grame de apa

Sare

Mod de preparare

Se pune făina într-un vas, adăugăm drojdia şi un praf de sare. Se frământă aluatul şi se lasă puţin la crescut. Aluatul obținut se împarte în şase părţi egale.

Citește și:

Foietajul se face astfel: Se ia prima parte din aluat, se face o biluţă rotundă, se presează, se întinde, se pune ulei, apoi punem a doua parte din aluat şi repetăm procedeul. La final se frământă din nou primele trei părţi de aluat. Se lasă puţin la crescut, se întinde şi se pune compoziţia de brânză.

Procedăm la fel şi cu celelalte trei părţi de aluat rămase.

Mod de preparare compoziţie: Peste brânza rasă sau frământată se adaugă 10 ouă şi se amestecă. Se pune puţină drojdie, ca să iasă mai crescută.

Se întinde foaia de plăcintă, se pune compoziţia preparată pe jumătate de foaie, apoi se acoperă cu jumătatea cealaltă, se încreţeşte şi se taie. Se unge tava cu ulei şi se pune plăcinta în tavă.

Citește și:

Procedăm la fel şi cu restul părţilor de aluat şi compoziţie. Deasupra se bat ouăle rămase cu smântână şi se intrduce tava la cuptor timp de 30 de minute.