Președinți americani care au trăit intens și au iubit femeile frumoase. De aceea, de multe ori au uitat de morală și nu s-au mai gândit la repercusiuni

Waren G. Harding a avut o aventură cu soția unui prieten, cu o tânără-voluntar în campania sa prezidențială, dar și cu cea mai bună prietenă a soției sale.

Roosevelt a trăit o pasională poveste de dragoste cu secretara soției sale. Există și opinii potrivit cărora ar fi avut o aventură și cu secretara sa personală.

Warren G. Harding  (preşedinte: 4 martie 1921 – 2 august 1923) era pasionat de jocuri de noroc, dar și de femei frumoase. Soția sa, Florence, era la curent cu toate aventurile acestuia!

Citește și: Ocolul Lacului Morii în trei ore

Înainte de a fi ales președinte,  Harding a avut o îndelungată relație cu Carrie Phillips, soția unui prieten. Acesta suferise un șoc după moartea copilului lor și era internat într-un sanatoriu.

Harding îi trimitea amantei sale interminabile epistole de dragoste și o ruga să le ardă. Dar Carrie le-a păstrat pe toate și în 2015 au fost publicate peste 1000 de pagini din corespodența lor.

Următoarea pasiune a lui Harding a fost o tânără care a făcut voluntariat în campania electorală dar care a fost înlăturată din echipă, din acest motiv.

Harding a avut apoi și o aventură cu cea mai bună prietenă a soției sale dar nu a vrut să recunoască băiatul pe care aceasta l-a născut.

Și secretara personală, Grace Cross, i-a devenit amantă. Pe lista de cuceriri s-a aflat și Nan Briton, o femeie fumoasă și mai tânără cu 30 de ani decât Harding. Nan a născut o fetiță, pe care Harding a refuzat să o recunoască, dar căreia îi trimitea, săptămânal, 150 de dolari.

După moartea lui Harding, văduva sa a stopat ajutorul financiar către copilul fostei rivale. Nan Briton a publicat o carte (”Fiica Președintelui”) dar n-a avut succesul sperat.

Franklin D. Roosevelt (președinte între 4 martie 1933 – 12 aprilie 1945) a fost un alt mare admirator de femei frumoase. Cea mai cunoscută relație este aventura cu Lucy Mercer, secretara soției sale, Eleanor.

Când a găsit câteva scrisori de dragoste și a aflat de relația celor doi, Eleanor a vrut să divorțeze pentru ca Franklin să se însoare cu Lucy. Cei doi amanți nu au fost de acord cu acest ”aranjament” și au promis că nu se vor mai întâlni.
Dar aventura lor a durat până când Lucy s-a căsătorit cu milionarul Winthrop Rutherfurd. Iar după ce a rămas văduvă, Lucy a reluat legătura cu Roosevelt.

Se spune că o altă relație de durată a fost cea pe care Roosevelt a avut-o cu secretara sa personală, Marguerite (Missy) LeHand. Mulți istorici neagă, însă, această ipoteză, susținând că a fost vorba de o relație strict profesională.

Sursă foto: Wikipedia