Peste o sută de localităţi nu au avut curent electric. Au mai rămas opt, după eforturile făcute de echipele de intervenţie. Şi încă mai sunt maşini blocate pe drumuri, între nămeţi. 

Opt localități din județul Brăila sunt încă fără energie electrică, fiind afectați peste 4.900 de abonați. De la începutul intrării în vigoare a codului roșu și până astăzi, la remedierea defecțiunilor, în cel puțin 100 de localități, au acționat 32 de echipe ale Electrica.

Astăzi s-au reluat cursurile elevilor din municipiu și județ, cu excepția localităților Mărașu, Frecăței, acestea două țin de Insula Mare a Brăilei, accesul cu municipiul se face cu bacul, pentru a trece Dunărea și localitățile Mihai Bravu, Roșiori și Traian, unde orele rămân suspendate.

Citește și:

La această oră, se circulă pe toate drumurile naționale din județul Brăila și sunt instituite filtre ale Poliției de informare și îndrumare, la ieșire și intrare din municipiu, dar și în localitatea Mihai Bravu, la ieșirea spre Slobozia. Între orașul Însurăței și Bărăganul, încă mai sunt blocate autoturisme, tiruri și cisterne. Se acționează cu două camioane și o autofreză de la ISU, două utilaje din cadrul Secției Drumuri Naționale Brăila, un buldoexcavator de la Dudești și o volă a unui operator economic din localitatea Viziru.

Cele mai multe restricţii în trafic sunt în judeţul Tulcea, unde circulaţia este închisă şi acum pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene. A fost deschis traficul, însă doar pentru autoturisme, pe DN 22 Tulcea – Smârdan şi pe DN 22E Garvan – I.C. Brătianu. Sunt restricţii de tonaj şi în judeţele: Iaşi, Botoşani, Constanţa şi Călăraşi. Mai sunt şi câteva trenuri anulate astăzi, iar porturile Midia şi Mangalia şi-au suspendat activitatea, de ieri.

Citește și:

Pe parcursul nopţii, Compania de Drumuri a anunţat că reuşit să redeschidă Autostrada Bucureşti – Constanţa, pe întreaga lungime pentru toate categoriile de autovehicule.