Peste 160.000 de turiști vor vizita aceste locuri de sărbători. Turiști din toată lumea şi pelerini vor vizita, cu ocazia sărbătorii de Crăciun, locurile sfinte de la Ierusalim, Nazaret și Betleem.

În Israel şi la Betleem, în Cisiordania, se fac pregătiri pentru sărbătoarea Crăciunului. Vor avea loc activități pastorale specifice perioadei, în care sunt așteptați pelerini din întreaga lume, inclusiv din România.

Peste 160.000 de turiști vor vizita aceste locuri

Ministerul israelian al Turismului estimează că peste 160.000 de turiști străini şi pelerini vor vizita cu ocazia sărbătorii de Crăciun locurile sfinte de la Ierusalim, Nazaret și Betleem. Pentru familiile de creștini din Ţara Sfântă e o atmosferă specială de bucurie, se simte că se apropie Crăciunul. În Israel, bradul împodobit este aprins în ajunul Crăciunului la Jaffa, Tel Aviv, Haifa și Ierusalim. In ultimii ani numărul locuitorilor creștini din Israel este în creștere. Cea mai importantă comunitate de creștini nu mai este în orașul Betleem, se află la Beit Sahour, în apropiere.

Pelerin în Betleem și cumpărături de Crăciun

Citește și: Coronavirusul lovește turismul! Multe companii aeriene și-au anulat cursele spre Italia și China

La Betleem, în Cisiordania, locul tradițional al nașterii lui Iisus, s-a dezvoltat în ultimii ani o formă specială de turism cu grupuri de pelerini din lumea întreagă, care au oportunitatea de a fi găzduiți în pensiuni, de a face cumpărături în bazarele de Crăciun din piețele locale. Orașul Betleem este în totalitate sub administrarea Autorității Palestiniene.

La Betleem se vizitează Biserica Nativității, unde s-au făcut renovări importante în ultimii ani. În timpul lucrărilor au fost găsite și restaurate mozaicuri reprezentând sfinți și îngeri. Recent, Vaticanul a trimis un fragment din lemn din ieslea care s-a aflat pe locul unde s-a născut Iisus. În piața de lângă Biserica Nașterii a fost instalat bradul de Crăciun.

Situația de securitate la Betleem s-a ameliorat în ultimii ani, dovadă numărul mare de vizitatori, a indicat Asociația Hotelieră din Betleem. Turismul religios este o importantă sursă de venit pentru economia locală.

 

Pentru cei care rămân acasă vă prezentăm o rețetă de cozonac de la Cătălin Scărlătescu