Care sunt cele mai PERICULOASE VICII care îți pot distruge viața. Celebrul psiholog Alexandru Pleșea le-a enumerat pe toate

Fumatul, jocurile de noroc, alcoolul și cafeaua sunt cele patru vicii care îți pot distruge viața. Despre acest subiect a vorbit celebrul psiholog Alexandru Pleșea, cunoscut și ca Antreprenorul Minții.

Cafeua are totuși și numeroase avantaje și dacă o cumperi nemacinata și o gestionezi corect, atunci ea este chiar bună pentru sănătate. Cel mai periculos viciu, în opinia pshilologului este fumatul.

„El pătrunde prin mădulare, că mirosul prin nări. Obiceiul devine mecanic prin însăși starea artificială creată. Astfel, orice fumător a ajuns fumător din 2 mari și nepretioase motive: A asociat mental sau emoțional un eveniment plăcut sau neplăcut cu țigară. A observat că prin fumat iese dintr-o stare și intră în altă. Aceste 2 motive sunt principalele acțiuni prin care omul se apropie de finalizarea lui în corp planetar aici pe Pământ”, spune Alexandru Pleșea.

Citește și: Cât de exagerată este iubirea pentru animale? Psiholog: „Daca iti doresti sa ai alaturi un sufletel...”

Alcoolul și jocul de noroc sunt vicii care sunt dăunătoare nu doar pentru cel care le are, ci în general și pentru cei din jur, iar acestea două conduc cel mai des și la suicid. Este recomandat ca cei care au aceste probleme să ceară ajutor specializat pentru că este aproape imposibil să depășești un astfel de moment de unul singur. Mai întâi trebuie identificată cauza interioară, care te-a condus în acest punct, iar apoi trebuie lucrat pas cu pas, pentru a învinge dependeța, potrivit voxbiz.ro.