Pericol urias pentru sanatate! Iata tot ce trebuie sa stii despre consumul merelor si care este capacana din interiorul lor.

Îți place să ronțăi semințele de merelor? Te dai în vânt după migdale? Adori sâmburii de piersică sau de caisă? Atenție! Consumate fără măsură, semințele, doldora de cianuri, îți pot provoca moartea. Fără nicio exagerare.

Pericol urias pentru sanatate: Dacă însă striviți semințele între dinți, trebuie să știți că ele conțin anumite cianuri

Ce-i peste măsură, e de la Diavol. Apucați calea de mijloc!”, sună un înțelept și vechi îndemn creștin. „Nimic mai adevărat”, confirmă Constantin Vânătoru, cercetător științific și coordonator al Laboratorului de Genetică și Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău.

Citește și: ANSVA: Fructele şi legumele din import au o cantitate redusă de reziduri pesticide

„Să luăm exemplul mărului, un fruct excelent pentru sănătate, cunoaștem toți beneficiile lui. Dacă vă place sau sunteți obișnuit să mâncați merele cu tot cu semințe, pe care le înghițiți fără a le mesteca, nu-i nicio problemă. Stomacul nu le fărâmă, le elimină în aceeași stare în care i-au parvenit. Dacă însă striviți semințele între dinți, trebuie să știți că ele conțin anumite cianuri care pot dăuna organismului uman”.

Citeste interviul integral pe Evenimentul Zilei.