Pericol pentru români! Virozele și infecţiile respiratorii sunt din ce în ce mai frecvente o dată cu apropierea sezonului rece. În judeţul Sălaj, mii de oameni, mai ales copii, s-au îmbolnăvit şi mulţi dintre ei au avut nevoie chiar de spitalizare. Medicii îi sfătuiesc pe toți românii să se vaccineze și să nu se trateze acasă.

Pericol pentru români!

Numărul infecțiilor respiratorii crește în fiecare zi în Sălaj. Peste 2.000 de locuitori ai județului au fost diagnosticați în ultima săptămână cu infecții respiratorii și pneumonii.

Medicii îi sfătuiesc pe pacienți să se prezinte la unitățile medicale, să nu consume medicamente în baza unor sfaturi neavizate și să înțeleagă că vaccinarea este foarte importantă pentru prevenirea unor boli care pot avea efecte deosebit de periculoase, mai ales în colectivități, notează Rador.

Citește și:

Mai mult, medicii de familie încurajează vaccinarea. Acest procedeu este deosebit de importantă pentru prevenirea bolilor, mai ales a celor care pot avea efecte periculoase, în colectivitate.

În acest sens, pe raza județului Sălaj se derulează o campanie de informare a populației despre importanța vaccinării, astfel încât pacienții să înțeleagă ce sunt reacțiile adverse, cum se manifestă și cum pot fi ele evitate.

Cum să vă protejați de virozele respiratorii? Virozele respiratorii fac parte din infecțiile căilor respiratorii inferioare cu potențial destul de grav și apar frecvent în rândul copiilor, în special în această perioadă. Studiile arată că, în vreme ce adulții se pot îmbolnăvi de 2-4 ori într-un an, în cazul copiilor numărul virozelor respiratorii poate ajunge până la 6-8 într-un an. Vestea bună este că acestea pot fi prevenite sau, în cel mai rău caz, semnele lor pot fi depistate din timp, astfel încât boală să nu se mai declanșeze.

Citește și:

Citește continuarea AICI