Pericol pentru cei care vor vedea filmul din ultima serie a Războiului Stelelor. Cel puțin așa avertizează compania producătoare. 

Disney a solicitat ca sălile de cinema unde va rula acest film să posteze anunțuri. Care să-i avertizeze pe spectatori cu privire la acest risc.

Compania producătoare a emis, în acest sens, un comunicat de presă. În care spectatorii sunt avertizați că filmul “Star Wars: The Rise of Skywalker” conține “mai multe scene cu imagini și lumini intermitente. Care i-ar putea afecta pe cei care suferă de epilepsie fotosenzitivă”. Conform datelor Epilepsy Foundation, luminile intermitente pot provoca, în funcție de intensitate și tipar, crize în cazul a 3% din persoanele care suferă de epilepsie.

Pericol și sugestii

Citește și: Câștigă floarea-recuzită din filmul LITTLE JOE premiat la Cannes

Practic, orice flash luminos e periculos. Indiferent că e provine de la o alarmă de incendiu sau de la lumina intermitentă a unui monitor de calculator. Poate provoca crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

Avertismentul nu înseamnă că fanii “Războiului Stelelor” care suferă de epilepsie nu vor putea afla cum se va termina această saga. Epilepsy Foundation recomandă ca cei care suferă de epilepsie să roage un prieten să vadă filmul înainte, singur. Apoi, când cei doi vor vedea filmul împreună, persoana care a văzut deja filmul să o avertizeze pe cea care suferă de epilepsie. Mai ales când urmează o scenă cu lumini intermitente.

Saga Skywalker, începută în 1977 cu filmul “Episode IV – A New Hope”, se va încheia anul acesta. Pe 20 decembrie, cel de-al nouălea film din serie va pune punct poveștii celor mai puternici Jedi din galaxie. Din “Star Wars: The Rise of Skywalker” aflăm cine luptă de fapt de partea Rezistenței și cine controlează Primul Ordin. Trecutul misterios al lui Rey va fi dezvăluit, ea fiind piesa centrală din puzzle-ul generației Skywalker.