Pentagonul a făcut dezvăluiri incredibile despre uciderea liderului Statului Islamic, dar refuză să ofere informaţii cu privire la câinele folosit şi rănit uşor în operaţiune. Dezvăluiri de ultim moment despre Abu Bakr al-Baghdadi.

Pentagonul

Reamintim că liderul Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis după ce a fost vizat de o operaţiune militară în Siria, au relatat sâmbătă media americane, cu câteva ore înainte de un anunţ “foarte important” pe care preşedintele Donald Trump urma să-l facă, relatează AFP.

Citește și:

Unităţile speciale Delta Force au capturat doi luptători ai grupului Stat Islamic în timpul raidului din nord-estul Siriei, în care a fost ucis fondatorul şi liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi.

Într-o conferinţă de presă la Pentagon, generalul Mark Milley a precizat că cei doi indivizi au fost duși într-o locaţie sigură. Militanţii ISIS şi informaţiile colectate în raidul Delta Force din complexul de clădiri unde se ascundea Al-Baghdadi, ar putea furniza Statelor Unite date valoroase privind planurile de viitor ale ISI, a spus generalul Milley, informează Rador.

În aceeaşi conferinţă de presă, secretarul apărării, Mark Esper, a avertizat: „Moartea lui Baghdadi nu va scăpa lumea de terorism şi nu va pune capăt conflictului din Siria, dar va transmite cu siguranţă un mesaj celor care pun la îndoială feemitatea Americii şi transmit un avertisment teroriştilor, care cred că se pot ascunde. Statele Unite, mai mult ca oricare altă naţiune a lumii, deţin puterea şi voinţa de a-i vâna până la capătul pământului pe cei care urmăresc să lovească poporul american, a declarat Mark Esper, șeful Pentagonului.

Citește și:

În acest sens, Donald Trump, președintele SUA, a postat pe platformă de social media Twitter fotografia câinelui militar erou, rănit în operaţiunea Delta Force. Şeful Pentagonului, Mark Esper, şi generalul Milley au refuzat să spună numele câinelui, pentru a-i proteja identitatea.