Pauzele pentru cafea și fumat nu vor fi plătite conform deciziei unei instanțe de judecată. O compania din Spania, care a încetat să-și mai plătească angajații în timpul pauzelor de cafea și de fumat, a câștigat procesul într-o instanța spaniolă, decizie care a înfuriat sindicatele.

Galp Energia, o companie portugheză din domeniul energiei, cu afaceri în Spania, spune că nu a mai vrut să plătească pauzele de țigară ale angajaților și orele nelucrate în timpul programului de lucru și a aplicat legea spaniolă, notează BBC.

Modificările recente din legislația spaniolă cer companiilor să înregistreze intrările și ieșirile angajaților de la locul de muncă, însă scopul acestei monitorizări era acela de a împiedica exploatarea angajaților și creșterea flexibilității la locul de muncă. Compania a început să aplice legea spaniolă din septembrie 2019, însă a calculat și timpul pe care unii angajați îl alocă pentru fumat, plecări de la locul de muncă pentru masă sau alte activități. O pauză scurtă de cafea sau un mic-dejun împreună cu un coleg sunt cuprinse în politica Galp, însă timpul depășit, față de cel alocat, în astfel de activități nu mai este plătit.

Citește și: Un specialist spulbera miturile! Bautura care poate aprinde scantei in asternuturi

Legea Spanilă a solicitat ca angajații să fie monitorizați strict în timpul pogramului de lucru, monitorizarea trebuia să pună capăt orelor suplimentare neplătite, o problemă reală pe piața muncii din Spania. În 2019, angajații au muncit aproape trei milioane de ore suplimentare fără să fie plătiți.

Legea a generat și consecințe pentru cei care nu prea muncesc

 

Dar această prevedere legală are consecințe și pentru cei 10 milioane de fumători din Spania. Pe baza înregistrărilor, angajatorii pot calcula cât timp petrec angajații în realitate muncind și cât timp stau în pauza de cafea și de țigară.

Galp Energia susține că angajații care pleacă la masă în timpul programului, și nu în timpul pauzei legale de masă, sau care merg să fumeze nu trebuie să se aștepte să fie plătiți în acest timp.

Federația sindicală care a dat în judecată compania intenționează să facă apel la Curtea Supremă. Sindicaliștii susțin că noul regulament ar trebui să se aplice doar atunci când angajații vin și pleacă de la serviciu și nu pentru toate pauzele luate de aceștia în timpul unei zile de lucru.

Sindicatul a acuzat, totodată, compania că încalcă contractul colectiv de muncă prin monitorizarea angajaților pe tot parcusul zilei. Judecătorii au susținut, însă, că dacă angajații voiau pauze plătite pentru fumat și cafea, trebuia ca acestea să fie negociate expres în cadrul contractului colectiv.

În luarea deciziei, tribunalul din Spania s-a bazat pe o decizie anterioară, potrivit căreia angajații nu au dreptul la pauze plătite pentru fumat, cafea sau micul-dejun.