Pasionat de dulce, zahăr? Ultimul studiu răspunde unor întrebări epocale. News aler în sănătate

Pasionat de dulce, zahăr? Ultimul studiu răspunde unor întrebări epocale. News aler în sănătate
Pasionat de dulce, zahăr? Ultimul studiu răspunde unor întrebări epocale. News aler în sănătate
Autor:

Pasionat de dulce, zahăr? Ultimul studiu răspunde unor întrebări epocale. News aler in sanatate

Dacă ești pasionat de dulce, trebuie să știi că experții din Marea Britanie și din Germania au demonstrat după ce au analizat 31 de studii, că zahărul nu gestionează eficient energia de-a lungul zilei, ci din contră te face să fii mai obosit și mai lent.

Cercetătorii au urmărit efectele zahărului asupra mai multor aspecte ale stării de spirit, inclusiv furia, starea de alertă, deprimarea și oboseala a aproximativ 1.260 de participanți.

„Ideea că zahărul poate să-ți îmbunătățească starea de spirit a influențat major cultura populară, atât de mult încât oameni din toată lumea consumă băuturi cu zahăr adăugat ca să fie mai energici și să combată oboseala. Descoperirile noastre arată clar că aceste idei nu se susțin. Dacă zahărul are un efect, atunci acela este unul care te face să te simti mai rău”, a spus medicul Konstantinos Mantantzis de la Universitatea Humboldt din Berlin.

Când vine vorba despre zahăr, părerile specialiștilor sunt împărțite, așa se face că există și o mulțime de studii care arată că zahărul îți îmbunătățeșe atenția și starea de spirit.

Pe fondul acestor dispute, specialiștii celor două țări menționate mai sus susțin că „recurgem la ceva dulce atunci când ne simțim depresivi, anxioși, traumatizați și stresați. Oamenii pur și simplu adoră snack-urile și băuturile dulci, iar statisticile confirmă acest lucru. Doar în ultima jumătate de secol, consumul de băuturi dulci s-a dublat în Statele Unite ale Americii – acolo, oamenii consumă, în medie, de trei ori mai multe băuturi dulci decât ar trebui”.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X