Partide de amor in fata animalului de companie? Iata ce transmit specialistii celor care isi consuma pasiunea in fata prietenului necuvantator.

Un studiu mai vechi vine cu vești proaste pentru iubitorii de animale care își consumă pasiunile carnale în fața prietenilor necuvântători.

Un grup de cercetători din Budapesta, Ungaria au descoperit că prietenii noștri necuvântători au o memorie mult mai bună decât ne imaginăm. Aceste rezultate s-ar putea să schimbe total felul în care înțelegem inteligența animalelor non-umane, în special pe cea a câinilor.

Amor in fata animalului de companie: Animalele noastre de companie au memorie episodică

Citește și: Un specialist spulbera miturile! Bautura care poate aprinde scantei in asternuturi

Claudia Fugazza, lidera echipei de cercetare, a menționat că animalele noastre de companie au memorie episodică. Mai exact, memoria episodică e un tip de memorie care reține evenimente care par lipsite de importanță la momentul înregistrării.

Acesta spune că este dificil să testezi memoria episodică la câini, pentru că aceștia nu vorbesc limba umană: „Cum nu puteam să le punem câinilor întrebări, a trebuit să ne bazăm pe comportamentul lor ca să aflăm răspunsuri”, a explicat Fugazza.

Echipa ei a antrenat câinii să imite acțiunile umane, precum săriturile în aer. Prin plasarea unei pauze între demonstrația acțiunii (săritura umană) și comanda de a imita (săritura canină), câinele trebuie să se bazeze doar pe memorie ca să-și amintească acțiunea.

CITESTE CONTINUAREA PE ANIMALZOO.