Papa Francisc, despre PLĂCERILE carnale: „Sexul e un dar de la Dumnezeu”

Papa Francisc, despre PLĂCERILE carnale: „Sexul e un dar de la Dumnezeu”
Papa Francisc, despre PLĂCERILE carnale: „Sexul e un dar de la Dumnezeu”
Autor:

Papa Francisc, despre PLĂCERILE carnale! Într-o discuţie cu tineri francezi de la Centrul Diecezan din Grenoble-Vienne, Franța, Papa Francisc spunea că sexul este un dar de la Dumnezeu, nu un tabu.

Suveranul Pontif le-a spus tinerilor că „relațiile sexuale dintre bărbat și femeie care s-au unit prin căsătorie sunt un dar de la Domnul, iar acest lucru are două scopuri: de-a ne iubi unul pe celălalt și de a crea viață.

”Când Dumnezeu a creat bărbatul şi femeia, Biblia spune că amândoi sunt imaginea şi asemănarea Sa. Amândoi, nu numai Adam sau Eva, amândoi, împreună. Iar Iisus merge mai departe şi spune: acest bărbat şi această femeie, îşi vor lăsa părinţii şi se vor uni într-o singură persoană, o singură identitate, o singură credinţă, în căsătorie. O singură carne, aceasta este grandoarea sexualităţii”, a spus Papa. ”Şi trebuie vorbit despre sexualitate în acest fel. Iar sexualitatea trebuie trăită în acest fel, la această dimensiune: A IUBIRII DINTRE UN BĂRBAT ŞI O FEMEIE. Dar multe din cele spuse au dispărut, cu toate păcatele apărute. Minciuna, ura…sunt păcate capitale. În acest fel nu mai avem de a face cu sexualitatea iubirii, este o sexualitate atât de fadă, ruptă de iubire şi folosită pentru divertisment”.

Nu este prima oară când Papa a abordat acest subiect incitant. În 2016, el încuraja cuplurile căsătorite să se bucure de sexul „erotic” și preciza că dorința sexuală este esențială pentru dezvoltarea stăpânirii de sine a propriului corp.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comentarii

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X