Panică în Grecia. După cutremurul de 6,3 grade soldat în Albania cu 30 de morți, astăzi s-a produs în Albania un nou seism, de 6,1, în Grecia. Specialiștii spun că între cele două mișcări telurice nu ar fi nicio legătură. Serviciile grecești pentru protecție civilă sunt însă în alertă. Mihaela Lambrinidou relatează de la Atena.

Panică în Grecia. La câteva ore de la marele cutremur produs în Albania, un alt cutremur, cu o magnitudine de 6,1 grade, a zguduit Grecia, între insulele Creta şi Kythira, vizavi de coastele Peloponezului, fără să provoace victime sau pagube.

Citește și: Maria Ghiorghiu, previziune despre cutremur: "Ce se va intampla cu Romania sfanta"

Epicentrul cutremurului, calificat drept foarte puternic a fost înregistrat la ora locală 9.23. Acesta a fost localizat la aproximativ 260 de km sud-est de Atena, la o adâncime de circa 70 de km. Seismul a fost resimţit în Peloponez, la Atena, dar chiar și pe coasta de vest a Greciei, la Marea Ionică.

Potrivit seismologilor, acesta a fost cutremurul principal și nu se aşteaptă ca el să fie urmat de replici.

Autoritățile au anunțat că în Creta, grădiniţele şi şcolile au fost evacuate şi închise, aplicând protocolul pentru cutremure. Institutul de Geodinamică din Atena, ca şi mulţ seismologi au afirmat că situaţia este sub control, iar cele două cutremure, produse în Albania şi în Grecia, nu pot fi asociate, informează Rador.

 

Reamintim că aproximativ 60 de cutremure, dintre care unele catastrofale, au lovit zona Balcanică, mai ales Albania, lăsând în urmă zeci de morți și sute de răniți.

Bilanțul victimelor au ajuns la 23 de morți și sute de răniți, precum și importante pagube materiale.

Mai mult, seria de seisme nu se mai oprește. Cel mai puternic cutremur, cel de 6,6 grade pe scara Richter, fusese precedat de unul de 4,6 grade, însoțit de câteva replici între 3,3 și 3,7 grade pe scara Richter, informează evz.ro.