Pădurea amazoniană ARDE! Indignare și acuzații grave împotriva autorităților. Uite ce mesaje cutremurătoare transmit vedetele

„Când Catedrala de la Notre Dame a luat foc au fost proteste la nivel mondial. De ce nu există același nivel de indignare și acum când incendiile distrug Amazon Rainforest?”, este mesajul postat de Earth Focus pe Instagram.

Incendiu de proporții care afectează pădurea amazoniană de mai multe zile a devenit subiect de discuții la nivel global. În acest sens, vedetele din România trag și ele un semnal de alarmă, menționând că cel mai important Ecosistem al Planetei arde de trei săptămani, iar nimeni nu spune nimic. Printre acestea se numără Elena Gheorghe.

Citește și: Cum arată vedetele in realitate. Le recunoști?

„Atat de trist…
Cel mai important Ecosistem al Planetei arde de 3 saptamani, nimeni nu spune nimic si mai ales nu face nimic… In ce lume traim?
Cam asta descrie cel mai bine ce se intampla, practic planeta va respira cu un singur plaman:(
Nu ne ramane decat sa ne rugam si sa incepem de astazi sa avem grija fiecare dintre noi de mediul inconjurator, altfel copii nostri nu vor mai avea unde sa traiasca:(
#prayforamazonia”, este mesajul postat de Elena Gheorghe pe Instagrm.

menționăm că aproximativ 70.000 de incendii au fost înregistrate de la începutul acestui an și până în prezent, comparativ cu 39.759 înregistrate în tot anul 2018. Este cel mai mare număr de la începutul acestei monitorizări, în 2013, potrivit Institutului Național pentru Cercetare Spațială (INPE), și înseamnă o creștere de 83% față de anul trecut.

Amazonia este cea mai mare pădure din lume și adesea este denumită „plămânii planetei”, producând 20% din oxigenul din atmosfera Pământului. De asemenea, pădurea amazoniană este considerată vitală în încetinirea încălzirii globale și este și locul în care există nenumărate specii de faună și floră.